Thursday, May 19, 2016

Cum decurge o sedinta de psihoterapie?



Din pacate, in zilele noastre, unele dintre cele mai intalnite boli, sunt bolile psihice, ce implica emotiile si sentimentele umane. Din cauza vitezei in care suntem obisnuiti sa ne rezolvam problemele si sin cauza ritmului alert intalnit mai ales in Bucuresti,  incepem sa acordam din ce in ce mai putina importanta starii psihice. Atunci cand insa simtim ca exista modificari negative in ceea ce priveste gandurile noastre, trebuie sa apelam la un psihoterapeut din Bucuresti.

Ce este psihoterapia?

In ultimii ani s-a vazut o crestere in ceea ce priveste vizita la cabinetele de psihoterapie, dar exista in continuare acea retinere din teama de a nu fi judecat. Din acest motiv trebuie spus ca psihoterapia nu este nimic altceva decat un ajutor dat pacientilor pentru a-si rezolva sau gestiona problemele in cel mai bun mod. 

Psihoterapia este strans legata de cosiliere. Per total, psihoterapia reprezinta o modalitate de a trata problema din punct de vedere emotional, sufleteste, iar consilierea reprezinta o indrumare spre rezolvarea propriu zisa a problemelor. Un lucru important il reprezinta faptul ca in tot acest proces, pacientul nu este obligat sa faca ceva contrar vointei lui. De asemenea, terapia continua si dupa intalnirile cu psihoterapeutul, cand pacientul este lasat sa puna in practica ceea ce a inteles din sedintele parcurse.

Cum decurge o sedinta de psihoterapie?

In general, medicul, impreuna cu pacientul stabilesc cea mai buna modalitate de a-si desfasura sedintele. In mare parte dintre cazuri, psihoterapeutul asculta problemele pacientului, analizeaza si pune intrebari pentru a descoperi cauzele si factorii declansatori. 

Trebuie mentionat ca doctorul psihoterapeut va poate spune anumite chestiuni care sunt mai dure, iar in timpul sedintelor va va face sa discutati despre lucruri care va provoaca discomfort. De asemenea, pacientul va trebui sa respecte tot ceea ce ii recomanda medicul pentru a ajunge la rezultatul dorit.