Friday, June 30, 2017

Ia-ți biletele de avion și vino împreună cu cei dragi în Praga

Orașul Praga este situat pe râul Vltava, în Boemia Centrală în partea de nord a Europei Centrale. Praga mai este cunoscut ca orașul cu 100 de clopotnițe sau orașul viselor, și are un centru istoric care a intrat în patrimoniul UNESCO din anul 1999.  Tot în Praga s-au născut și multe nume sonore printre care Mozart, Kafka, Einstein și Kepler.
            Orașul este dominat de clădiri ce au fost construite în stil gotic, renascentist, baroc, dar și clădiri foarte moderne. Clima este de tip continental: în timpul iernii temperaturile înregistrate în Praga oscilează între -4 și 2 grade Celsius, iar vara temperaturile sunt cuprinse între 12 și 22 de grade Celsius.
            Praga este considerată una dintre cele mai populare metropole din toată Europa mulțumită numeroaselor sale obiective turistice. Ca și repere turistice se numără Orașul Vechi ce este situat pe malul drept al  râului Vltava, Ceasul Astronomic ce a fost ridicat în secolul XV-lea, Podul Carol al IV-lea, Castelul Praga, cel mai vechi din lume etc.
            Deși este o fostă țară comunistă, Cehia, rămâne după Slovenia, cea mai bogată țară situată în Europa de Est, așadar nu trebuie să fii surprins de faptul că Praga se aseamănă cu marile orașe din vestul Europei. Un lucru care face ca Praga să fie un oraș foarte bogat este și faptul că metropola are un produs intern brut cu 25% mai mare decât media Uniunii Europene și dublu față de media țării.
            După revoluția care a avut loc în anul 1989, orașul nu era pregătit să primească fluxul destul de mare de turiști, dar odată cu trecerea timpului această situație s-a schimbat, și astfel și infrastructura s-a îmbunătățit în mod considerabil.

            Petrece un sejur de vis într-un oraș plin de istorie și de obiective turistice!

No comments:

Post a Comment