Monday, October 12, 2015

Extractia maselei de minte - cea mai buna solutieCand fiul meu a implinit varsta de 17 ani a inceput sa se planga de un disconfort in zona obrazului si din prima m-am gandit ca e posibil sa i se dezvolte maseaua de minte. Stiam ca nu este neaparat necesara extractia acesteia, insa cu greu l-am putut convinge ca este nevoie sa se prezinte la stomatolog pentru ca situatia sa poata fi analizata de catre un specialist. Sincer am ales ProDent Clinic pentru ca este situat la granita cu parcul Herastrau si este foarte aproape de casa. Medicul ne-a comunicat ca este nevoie de efectuarea unei radiografii in prima faza, pentru a putea analiza mai bine modul in care se prezinta maseaua de minte.

Atat vizual, cat si cu ajutorul radiografiei se putea observa ca molarul se dezvolta defectuos, motiv pentru care medicul a decis ca este nevoie de indepartarea acestuia, adica decizia de care fiul meu se temea cel mai tare. In ziua de azi nu trebuie sa ne ingrijoram cu privire la aparitia durerii, deoarece in fiecare situatie se foloseste anestezia locala. Extractia maselei de minte in cadrul clinicii ProDent s-a efectuat intr-un timp foarte scurt. Pasii pe scurt sunt: aplicarea unui spray pentru amortirea zonei in care urmeaza sa se efectueze injectia pentru anestezierea zonei, dupa care se introduce acul foarte subtire si aproape invizibil in gingia amortita, astfel ca pacientul nu simte nimic.

Intreaga zona amorteste in circa 5 minute, dupa care medicul se foloseste de un instrument numit elevator, cu ajutorul careia se prinde molarul de minte si se extrage cu usurinta, fara ca pacientul sa resimta vreun disconfort. Cu alte cuvinte nu este nevoie decat de cel mult 10 minute, pentru ca procedura sa fie finalizata. Dupa extractie, este nevoie de aplicarea unui pansament, care se poarta circa o ora pentru ca sangerarea sa fie oprita. In primele doua zile se recomanda evitarea consumului de alimente pe partea respectiva. In functie de fiecare caz in parte poate fi nevoie de incizia gingiei, situatie in care este nevoie ca la final aceasta sa fie suturata. Asa ca circa 7 zile mai tarziu este nevoie de intoarcerea la cabinet pentru ca firele suturii sa fie indepartate.

Nu ar trebui nimanui sa ii fie teama de extractia maselei de minte, deoarece este o interventie mult mai usor de efectuat decat altele. Dupa experienta placuta de la cabinet, fiul meu a spus ca va merge periodic la stomatolog pentru controale, deoarece a fost placut impresionat de modul si seriozitatea cu care a fost tratat. Toti angajatii sunt foarte profesionisti si seriosi, ceea ce in ziua de azi nu prea mai gasesti, deoarece la orice colt poti fi tras in piept. Am inteles de la medici ca in cadrul clinicii se efectueaza mai multe tratamente printre care si aditia osoasa, pe care o voi urma in viitorul aproapiat, pentru a putea beneficia de un implant dentar sigur. Pe scurt, oricine are nevoie de un tratament stomatologic, ii recomand pe cei de la clinica ProDent.

No comments:

Post a Comment